Σωστή χρήση των κοσμημάτων

Σωστή χρήση των κοσμημάτων

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΗΣΗ

Πως μπορείτε να κρατήσετε σε καλή κατάσταση τα κοσμήματα σας;

Τα περισσότερα χειροποίητα κοσμήματα δημιουργούνται από ορείχαλκο ή χαλκό ,επιπλατινωμένα στις αποχρώσεις του χρυσού ή του ασημιού,  ένα μέταλλο κατάλληλα επεξεργασμένο , χωρίς την προσθήκη αλλεργιογόνων μετάλλων, όπως το νικέλιο. Το νικέλιο είναι ένα μέταλλο το οποίο χρησιμοποιείται για να αποφεύγεται η οξείδωση των μεταλλικών στοιχείων. Όμως παράλληλα είναι υπεύθυνο για αλλεργικές επιδράσεις όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όλα τα μεταλλικά στοιχεία που έρχονται σε επαφή με το δέρμα δεν πρέπει να περιέχουν νικέλιο. Με αποτέλεσμα η οξείδωση των μετάλλων να γίνεται πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα μέταλλα του εμπορίου(όπως ατσάλι).

Μπορείτε όμως να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Να αποφεύγουμε την απευθείας επαφή των μετάλλων με αρώματα, λοσιόν, θαλασσινό νερό, υγρασία γενικότερα, ιδρώτα, καθώς διαβρώνει το χρώμα του μετάλλου.
  2. Να μην τα φοράμε όταν ασχολούμαστε με τις δουλειές του σπιτιού.
  3. Δεν φοράμε τα κοσμήματά μας την ώρα του μπάνιου ή στο καλλωπισμό των μαλλιών μας(όπως βαφές).
  4. Να αποθηκεύουμε τα κοσμήματα σε πλαστικά σακουλάκια , το κάθε ένα ξεχωριστά , και σε ξηρό μέρος. Ακόμα και η επαφή με τον αέρα και την υγρασία του χώρου μπορεί να οδηγήσει στην οξείδωση του κοσμήματος ακόμα και αν δε το φοράμε.
  5. Τα ασημένια κοσμήματα που είναι επιπλατινωμένα με χρυσό τα προσέχουμε , επίσης, καθώς και εκεί υπάρχει ο κίνδυνος διάβρωσης του χρώματος.
  6. Ακόμα, αναφορικά με το Ασήμι 925 , το οποίο δεν είναι έχει υποστεί επιροδίωση χρειάζεται συχνά καθαρισμό με τα κατάλληλα σκευάσματα και σωστή αποθήκευση.

 

Share this post